Fagyasztott termékek: 1, A felhasználást megelőző este 0-5C hűtőben reggelre felengedjük, ezután lábasban vagy zacskóban forró vízben vagy 100% gőz mellett, 99 C-on felmelegítjük
2, A fagyott készételeket kombi sütőben, 100% gőz mellett, 99 C-on vagy forró vízben kb. 25 perc alatt felmelegítjük.,
Előhűtött termékek: Zacskóban, kombi sütőben, 100% gőz mellett, 99 C-on vagy forró vízben kb. 25 perc alatt vagy edénybe kiöntve tűzhelyen felmelegítjük
Köretek: Zacskóban kombi sütőben, 100% gőz mellett, 99 C-on vagy mikrohullámú sütőben felmelegítjük.
ADAGOLÁSI JAVASLAT
Az adagolásra vonatkozó javaslataink ételtípusonként eltérőek, a csomag a 2 l/2 kg-s kiszerelésre vonatkozik. Ezektől a javaslatoktól az üzemeltető eltérhet*.
Levesek: 4 dl/adag (5 adag egy csomagban)
Főzelékek: 30 dkg/adag (6-7 adag egy csomagban)
Pörköltek: 20 dkg/adag (10 adag egy csomagban)
Raguk: 20-25 dkg/adag (8-10 adag egy csomagban)
Egytálételek: 40 dkg/adag (5 adag egy csomagban)
Köretek: 30 dkg/adag (6-7 adag egy csomagban)
Fagyasztott termékeinket javasolt tálalás előtt újraforralni.
*Az adagmennyiségekre vonatkozó információkról érdeklődjön mindig vendéglátójától!
TÁROLÁS ÉS TÁLALÁS
FAGYASZTOTT TERMÉKEK
- tárolás: fagyasztóládában -18°C-on (6 hónap szavatossági idő)
- tálalás: kiolvasztás után újraforralást igényelnek. Kiolvasztási javaslat: hűtőben tárolva 12 óra alatt
ELŐHŰTÖTT TERMÉKEK
- tárolás: hűtőszekrényben 0-5°C között (3 hét szavatossági idő)
- tálalás: közvetlenül melegíthetők és fogyaszthatók, nem igényelnek újraforralást sem
TÁROLÁS MELEGEN TARTVA
Termékeink melegen tartására a GHP vonatkozó ajánlásai (6.8) érvényesek.
(A linkre kattintva a dokumentum megnyílik.)
FAGYASZTÁS VAGY HŰTÉS?
Alkalmazott tartósítási technológiánk az étel tulajdonságaitól is függ. Tésztát és burgonyát tartalmazó ételeinket csak előhűtjük, mert ezek állagát a fagyasztás nagyban rontaná.
Az egyes termékekre vonatkozó tárolási módszert keresse a termék oldalán!